Boeken linken naar Google Book Search

Via Wouter (die net wat eerder in mijn lijstje met feeds staat dan de feed van Google Blog die het zelfde meldde) las ik dat het nu mogelijk is om via een script/API te linken naar Google Book Search content via ISBN, OCLC of LCCN nummers. Dat zag er voor de verandering (ik ben niet zo’n programmeur) redelijk eenvoudig uit met zelfs wat voorbeeld html pagina’s erbij dus ik ga eens kijken wat ik er mee kan doen. Gezien het feit dat Google Book Search alleen oude, auteursrechtenvrije, boeken fulltext heeft en wij in onze hogeschoolcatalogus natuurlijk alleen maar recent materiaal hebben, betekent dat het linken waarschijnlijk vooral naar preview pagina’s gaat maar goed, het gaat om het idee. ISBN nummers zijn sowieso onze enige optie om te gebruiken aangezien wij niks doen met GGC/Worldcat en dus OCLC nummers.

Lijkt me een leuke voor een linkresolver vanuit onze catalogus in elk geval.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top