Gratis schoolboeken – eindelijk ebooks?

Ik weet het, ik loop een paar dagen achter met het nieuws maar interessant was natuurlijk dat 11 maart duidelijk werd dat de PvdA de balans liet doorslaan en dat daarmee een akkoord is bereikt over de gratis schoolboeken.

Er worden in dat artikeltje nogal wat partijen genoemd die hun bedenkingen erbij hebben, en met name of het wel zal leiden tot goedkopere schoolboeken, wat de bedoeling van dit plan was, als je alle bureaucratische rompslomp erom heen meerekent. Daar kan ik zelf weinig uitspraken over doen maar persoonlijk hoop ik (en informeer ik ernaar!) dat dit besluit zal leiden tot de beschikbaarheid van ebook-varianten van schoolboeken. Immers, 1 van de redenen voor de uitgever om hier moeilijk over te doen is het kosten- en distributiemodel en volgens mij is dit nu een goede aanjager om te stimuleren dat schoolboeken ook digitaal beschikbaar worden gemaakt.

Het zal vast niet zo werken in de praktijk maar ik heb wel een vraag erbij te stellen als ik met een uitgever aan de praat raak over ebooks.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top