Een nieuwe voorkant voor WorldCat

Ook op zondag zit Edwin achter zijn pc en zag hij een nieuwe interface van WorldCat. De oude was al (mooi) sober en de nieuwe editie is met de introductie van tabbladen voor de verschillende materiaalsoorten denk ik wat handiger. Voor de rest legt de nieuwe voorpagina vooral uit wat de bestaande mogelijkheden van de WorldCat interface zijn met diverse linkjes: een uitleg van de lijsten, link naar een screencast en een lijstje tools met plugins e.d. als je WorldCat wilt integreren in bijv. browser of webpagina.

worldcat2.jpg

Het blijft overigens, zo te zien, bij een wijziging van de voorpagina zelf aangezien na een zoekactie de interface hetzelfde is gebleven. Niks mis mee want die was al bijzonder functioneel. De tools zijn erg handig als je veel van WorldCat gebruik maakt en zelf vind ik de screencast op YouTube erg handig om naar te verwijzen: het legt uit hoe je een bibliografie maakt met citaties uit WorldCat en aangezien ik nog een kleine workshop voor collega’s aan het voorbereiden ben over de mogelijkheden van EndNote is dit alvast meegenomen :) De beeldkwaliteit is helaas wel erbarmelijk dus wellicht dat ik zelf een (paar) nieuwe screencast(s) maak.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top