Gaming

Dat gaming in het onderwijs een ‘hot’ topic is, dat moge duidelijk zijn. Twee weken geleden is er zelfs nog een congres aan gewijd geweest maar deze post gaat niet over de educatieve doeleinden van het spelen van spelletjes. Nee, dit is een sentimentele post omdat ik vroeger (lees voor de komst van internet) een hele fanatieke gamer[tm] was. Honderden spelletjes onder MS-DOS, in bijna alle genres, later onder Windows maar ook tientallen spellen op de Playstation, Nintendo 64, Xbox, Playstation 2, Dreamcast en de Gamecube. Ik kan over elk spel met gemak een blogpost vullen maar dat doe ik niet. Tegenwoordig speel ik zo af en toe nog een spel op de PC maar moet ik toegeven dat Chess Titans en Solitaire op Vista vaker gestart worden dan de ‘echte’ spellen.

Tot de nieuwe pc van een maand geleden. Die heeft een videokaart die ineens weer meekon met de spellen van vandaag en de afgelopen weken heb ik al mijn shooter-vaardigheden toegepast in het spelen van Crysis. Mijn fonkelnieuwe pc had er zelfs nog moeite mee dit in al zijn glorie te tonen maar het is heel erg de moeite waard.

Voor mijn verjaardag heb ik echter afgelopen weekend het spel Bioshock gekocht. Een combinatie van een stevige shooter met (griezel)adventure en rpg elementen, en de spirituele opvolger van 1 van mijn favoriete spellen uit de jaren 90, System Shock 2. Het is niet zo superfantastisch als alle reviews je willen doen geloven maar zeker 1 van de spannendste spellen die ik gespeeld heb. Vandaag even geen bibliotheek/informatie/ebook nieuws … als de visite weg is ga ik weer een Big Daddy te lijf. Ik ben tot de tanden bewapend dus kom maar op!

bioshock.jpg

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top