Vakblog 2.0?

Gisteravond bleek ik weer problemen te hebben met mijn webhost die op zoek was naar een reden waarom Vakblog 10% van de CPU op de shared server opslokte. Dat leek me niet aan mij te liggen en hoewel ik een net antwoord terug heb gegeven, heb ik gelijk en pardoes mijn overeenkomst opgezegd.

Nu had ik toch ook al eens de wens om, ondanks mijn lange en prettige historie met Pivot, over te stappen naar WordPress aangezien categorieën, tags en toevoeging van bepaalde functionaliteiten daar op dit moment nu eenmaal wat makkelijker in werken. Ik sluit niet uit dat ik ooit nog eens met hangende pootjes terugga naar Pivot als versie 2.0 uit de alpha is, maar vooralsnog is dit de introductie van de 2e incarnatie van Vakblog .. nu op een ander domein, met een andere webhost en een ander gezicht.

Rechtsbovenaan ligt er een link naar de 1.0 versie van Vakblog en zal ik, als de Pivot import geen problemen meer oplevert, alle berichten in de loop van de komende dagen overhevelen deze kant op. Voor de feed verandert er niks, deze blijft hetzelfde maar toont nu vanzelfsprekend deze site.

Voor de rest, ik ga nog wat experimenteren met themes, mijn blogroll nog overzetten enz dus het is zoals altijd eigenlijk weer een ‘work in progress’

Update: WordPress 2.2 op een andere server geinstalleerd, Pivot postjes succesvol geimporteerd met behoud van comments, ge-exporteerd als WordPress bestand en vervolgens hier weer geimporteerd. En het werkt ook … behalve dat alle afbeeldingen in de postjes niet meer functioneren zoals aangekondigd door de auteur van de plugin.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top