Cozzmoss vs bloggers, ja alweer

Cozzmoss sleept blogger voor de rechter

meldde zojuist Marketingfacts (en Moqub die sneller leest en blogt dan ik). Kennelijk is ene Joffrey Vermeule ook niet van plan zich te laten afpersen door Cozzmoss, ook al is hij zelf overduidelijk in de fout gegaan, en laat het tot de rechter voorkomen. Persoonlijk lijkt het me eens bijzonder goed als er wat uitspraken van de rechter komen die de interpretaties van het auteursrecht niet vooral overlaat aan partijen als Cozzmoss die toch voornamelijk stevige druk uitoefenen op kleine blogs met eigen domeinnamen. Zouden ze het idee hebben dat die geld genoeg hebben om die paar honderd (duizend) euro maar te betalen om van het gedoe af te zijn?

Wacht even, heb ik geen klein blog op een eigen domeinnaam? …. :)

Moqub verwijst naar, en ook ik doe hetzelfde, naar de site van Arnoud als je meer wilt weten over juridische aspecten als je blogt.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top