Ebook reader nieuws

Pocketinfo.nl bracht afgelopen dinsdag een 15 minuten durende videoreview van de Bookeen Cybook en de iRex iLiad. Informatief en hoewel het met een beetje flauwigheid overgoten is en het nogal oppervlakkig blijft, is het denk ik wel aardig om die 2 readers naast elkaar te zien.

Vandaag brachten ze ook het nieuws voor, jawel, alweer een nieuwe Ebook reader, de jetBook. Meer informatie kan hier gevonden worden en het lijkt een Oost-Europese variant te zijn op een Ebook reader gezien de focus op de Russische en Poolse taal. Met een 5 inch scherm zit die in de categorie kleine readers maar wat zo in eerste instantie interessant lijkt is de functie ‘Screen rotation support for both portrait & landscape modes‘ Een review ervan is o.a. te vinden op de site van Mobilitysite.com

jetbook.png

Niet gelijk een uiterlijk waarvan ik naar mijn pinpas ga graaien om hem te kopen maar enfin, eerst maar eens zien of deze reader er over een half jaar nog is.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top