SlideRocket .. weg met PowerPoint?

Look Out PowerPoint – SlideRocket Rocks‘ was de titel van een item in de feed van ReadWriteWeb die deed wat het moest doen: het pakte mijn aandacht. SlideRocket is een webapplicatie waarmee je presentaties kunt maken en doet dat op zo’n veelbelovende manier (het is nog een beta versie) dat de uitspraak over PowerPoint vervangingen idd serieus genomen mogen worden.

Via de link kun je nl. ook een invite (uitnodiging) krijgen om aan de gesloten beta deel te nemen. SlideRocket wil in juni officieel open gaan en verbetert en wijzigt nog dagelijks dingen aan de site. Ik heb er een uur mee zitten spelen en kan alvast zeggen dat ik mijn volgende presentaties er in ieder geval mee ga maken. Het ziet er niet alleen erg fraai uit (het is gebouwd op het Adobe Flex platform waardoor het ook ruwweg dezelfde uitstraling heeft als bijv. Adobe Photoshop en Premiere Elements), het werkt ook nog eens bijzonder snel en intuitief. Niet alle functies zijn op dit moment actief maar alleen al door de mooie integratie met diensten als FlickR en de mogelijkheden om video en beeldmateriaal eenvoudig te integreren, ben ik alvast een fan. Ik hoop dat ze het nog beter gaan maken en dat de snelheid ook blijft als de ongetwijfeld honderdduizenden nieuwe gebruikers zich in juni gaan aanmelden.

sliderocket.jpg

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top