Vooruitstrevende Open Universiteit

Ik las vanochtend even de digitale versie van het recente nummer van Onderwijs Innovatie, een digitaal tijdschrift uitgegeven door de Open Universiteit. Daar stond een artikel in over beoordelen van informatie op internet en dat was aardig boeiend (dank, Esther voor de tip).

Toen ik toch even op de site was van de Open Universiteit viel mijn oog op een melding op de voorpagina dat de OU zichzelf uitriep tot eerste universiteit die cursusmateriaal beschikbaar stelt op een ebook reader, met een verwijzing naar het volledig persbericht.

Bij drie Kort Hoger Onderwijsprogramma’s (kho) ontvangen studenten een e-book reader waarop een substantieel deel van het cursusmateriaal staat.

Nou, ik ben in elk geval onder de indruk van de voortvarendheid waarmee de OU deze ontwikkelingen oppakt. Ik had toevallig ook net vanochtend zitten mailen met Irex dat ik wat somber was over het beschikbaar maken/krijgen van onderwijsmateriaal in het HBO maar dit stimuleert wel. Goed voorbeeld doet hopelijk volgen!

Noot: natuurlijk had Edwin het ook al gesignaleerd ;)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top