What’s in a name?

Dat mijn eigen naam op diverse manieren wordt uitgesproken, dat wist ik natuurlijk al lang. Ik heet Raymond (R-ai-mont) maar luister ook ook naar Ree-mont, Ree-mon, Raa-mon en Reej-munt. In geval van nood wil ik ook nog wel eens luisteren naar ‘hey lange’.

Toen ik ruim een jaar geleden begon met dit weblog moest het een naam hebben en ik kon geen leuke woordspeling vinden op mijn eigen naam zoals Wow!ter dat heeft gedaan en, om het te onderscheiden van 2  andere (hobby gerelateerde)weblogs, kreeg het de werktitel Vakblog die tot de dag van vandaag is blijven hangen.

label2.jpg

Een collega vertrouwde me eerder deze week echter toe dat ze niet zeker wist hoe ze Vakblog moest uitspreken. Op zijn Engels of op zijn Nederlands. Ik dacht dat bloggen al een prachtig netjes ingeburgerd leenwoord was geworden maar om eventuele twijfels uit de weg te ruimen: gewoon op zijn Nederlands uitspreken.

Zegt het voort ….

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (5) Write a comment

 1. Hè? Op zijn Engels? Hoe klinkt dat dan? :-) Mijn blog is dan weer een afgeleide van een van mijn favoriete bandjes (net als de illustratie bovenaan mijn blog).

  Reply

 2. Dat vroeg ik ook al hoe je Vakblog op zijn Engels *kon* uitspreken. Fekblog? Blogparty is daarentegen weer heel duidelijk Engels. Ik zal je trouwens ook even toevoegen aan mijn blogroll.

  Reply

 3. Blog is toch de afkorting van weBLOGboek?

  Ik heb meer moeite met raimond, omdat ik de naam alleen met Engelse uitspraak ken verder ;)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top