Intel 2Go PC

Ook Intel doet gezellig mee met de subnotebook ontwikkelingen die de laatste maanden over ons uitgestort worden. ASUS EEE, het hele One Laptop Per Child initiatief en nu is er Intel’s nieuwe product, voorheen bekend als de Classmate PC en, las ik op Engadget, nu gelanceerd als 2Go PC.  Teleread meldt dat deze kleine laptop voor ca. 400 dollar verkocht gaat worden via Amazon en hoewel de specificaties logischerwijze mijn gewone laptop nog niet laten blozen van schaamte, lijkt het me wel een aardig apparaat om precies dat te doen waar die naar genoemd is: eenvoudig meenemen.

2gopc.jpg

Een 9″ scherm met een resolutie van 800×480 is klein maar nog steeds zeer geschikt voor ebooks en het typen van een verslagje enz. Ik moet zeggen deze 2GoPC wel erg veel kleuren bevat en ik in  eerste instantie dacht dat deze letterlijk bedoeld was als een laptop voor een kind maar ok, niet alles hoeft antracietkleurig te zijn of Apple wit.

Het wordt nog een heel verlanglijstje voor Sinterklaas als dit zo doorgaat …

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Dit is exact the computer die ik voor Afrika wil bestellen. Veld staff moet daar op pad met computers, maar de gemiddelde laptop of netbook houdt het daar niet langer dan een paar maand uit.

    Heeft iemand deze al te koop gezien in NL?

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top