Oh jee, mijn DigiD

Nee, *ik * was het niet vergeten maar ik lees net in de online Metro dat ruim een half miljoen Nederlanders de inlogcode kwijt waren. Dat is me nogal een aantal zeg.

Helemaal ironisch omdat ik net in het voorgaande postje tikte:

Het zou technisch bijv. ook mogelijk zijn dat je ipv een DigiD code met je personeelsnummer en wachtwoord je belastingaangifte zou kunnen ondertekenen. Dat gaat nooit gebeuren maar daar zijn andere redenen voor.

OK, niet alle belastinginvullers hebben een baan, en dus geen personeelsinlog, maar zouden het er minder dan een half miljoen mensen zijn geweest die hun code vergeten waren als je gewoon een bestaande inlogcode kon gebruiken voor je belastingaangifte? Ik denk het wel.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Als ze al die mensen meetellen die met hun oude code niet konden inloggen omdat er bij die site iets fout ging, dan verbaast het me niets.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top