Douane heffing

Iedereen die wel eens boeken of dvd’s besteld online kent het fenomeen wel: je bestelt voor 100 euro in een webshop in Amerika en denkt je slag geslagen te hebben. Vervolgens staat de postbode weken later bij je aan de deur met je pakket maar ook met een extra rekening erbij omdat je boven grens van 22 euro zit en daarover dan vervolgens alsnog de importheffing mag gaan betalen (het in Nederland geldende BTW percentage).

tax.jpg

Ik had het gemist maar kennelijk vond men dat in Brussel ook zielig voor mij en hebben ze op mijn verjaardag besloten dat deze regeling gewijzigd wordt (PDF). Concreet wordt het heffingsvrije bedrag van 22 euro per 1 december 2008 verhoogd naar 150 euro. Meer dan genoeg om mijn pakketjes met boeken en dvd’s in het vervolg zonder zorgen over de douane binnen te krijgen!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top