Uptodate

Het duurde even voordat het Fantastico DeLuxe onderdeel in het controlpanel bij mijn provider de mogelijkheid bood om te upgraden naar WordPress 2.5 maar inmiddels is dat het geval en heb ik een probleemloze upgrade achter de rug. Geen backup van de database gemaakt omdat ik in goed vertrouwen denk dat zo’n scriptbased installer weet wat tie doet maar ik had wel even de berichten geexporteerd in xml formaat. Ook collega Erik heeft zijn Expression Engine bijgewerkt naar de laatste versie en dus zijn we kennelijk allemaal weer bij de tijd.

De veranderingen in WordPress 2.5 zijn vooral achter de schermen in het Dashboard en ik zie nu ook een andere indeling met meer mogelijkheden in het tikgedeelte van mijn postjes. Een nieuwe versie van de editor dus die nu al vlotter werkt dan de vorige. Ook de mogelijkheden van beeld en geluid toevoegen zijn verbeterd volgens mij maar daar speel ik later nog wel eens mee.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top