De nieuwe Asus Eee pc komt er aan

Subnotebooks zijn helemaal de rage en hoewel de eerste generatie Eee pc’s van Asus al hele leuke gadgets waren, heeft Asus gisteren de specificaties van de nieuwe Eee 900 pc bekend gemaakt. Een groter scherm (8,9 inch breedbeeld) met een grotere resolutie (1024×600), verkrijgbaar met of Windows XP dan wel Linux. Bijzonder is dat er ook meer (solidstate) schijfruimte in zit van 12 en 20 GB resp. voor de Windows en Linux varianten.

De processor blijft redelijk oud met nu 1 GB geheugen maar dat houdt de prijs op de verwachte 399 euro voor het apparaat. Met de online mogelijkheden van zo’n mooi klein pc’tje en vooral het grotere scherm wordt het ook met ebooks nu echt aantrekkelijk volgens mij. Grote kans dat ik een exemplaar ga aanschaffen als deze hopelijk dit jaar ook nog in Nederland verkrijgbaar zal zijn! Azie is het eerst aan de beurt.

Update: ook vandaag werd bekend gemaakt door MSI dat er bij hun ook een frisse Wind gaat waaien. Een budget subnotebook waar ik ook weer hebberig van wordt.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Jeetje, wat zijn ze toch druk bezig met al dit soort ontwikkelingen. Ik volg met open mond jouw blog.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top