Windesheim Wide Web

.. of beter gezegd, de website van het Mediacentrum. Al jaren te vinden op mediacentrum.windesheim.nl maar ook al enige tijd onderwerp van discussie. Niet dat onze site niet meer functioneert maar ja, je weet hoe dat gaat: na een paar jaar is de bekleding versleten, de asbakjes zijn vol en de nieuwigheid is er vanaf. Stiekem wil je eigenlijk wel een nieuwe maar dat kost wel weer veel tijd en moeite.

De site van het Mediacentrum is thans nog eentje die met de hand wordt gemaakt en uit statische pagina’s bestaat. Vandaag hebben alle wijzen van het Mediacentrum, geinteresseerden en betrokkenen de hoofden bij elkaar gestoken en besloten dat die definitief op de schop gaat. Een webCMS ipv handmatig coderen, een totaal andere benadering van de site zelf en natuurlijk plek waar de te implementeren federatieve zoekmachine moet komen. September moet het allemaal gebeuren (of beter gezegd, afgerond zijn).

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

 1. Tjemig dat wordt een drukke zomer. Lijkt me best een korte periode om alles op poten te zetten. Grote groep dat er mee aan de slag gaat?

  welk webCMS gaan jullie gebruiken?

  Reply

 2. Met de federatieve zoekmachine (en de a-to-z & linkresolver) is een groep van ca. 6 mensen betrokken; de website zal voornamelijk door 3 mensen gedaan worden. Het CMS is, met dank/verwijt aan collega Erik, Expression Engine geworden met een voorbehoud aangezien over ca een jaar Sharepoint wordt ingevoerd op Windesheim en dit wellicht ook voor de MC site gebruikt gaat worden. Maar dat is dan …

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top