Science Direct via SURFfederatie

Ebsco hoeft zich bij Windesheim niet meer eenzaam te voelen want sinds gisteren hebben ze, met dank aan o.a. Hans Zandbelt van Surfnet, gezelschap gekregen van Science Direct. Beide zijn nu behalve via de Hidden Automatic Navigator ook via SURFfederatie toegankelijk.

In tegenstelling tot Ebscohost is het met Science Direct wel mogelijk om gelijk een deeplink te maken waarbij je gelijk bij het authenticatiescherm (van Windesheim) komt maar voor de volledigheid ook even de lange weg voor wie begint bij sciencedirect.com


Stap 1. Rechtsbovenaan bij Science Direct klikken op het inloggen via Athens/Institution


Stap 2. Selecteren van de correcte groep, in ons geval de Dutch Universities and Higher Education


Stap 3. Het kiezen van de correcte instelling. Wederom een nog niet heel lang lijstje dus Hogeschool Windesheim is snel te vinden.

Stap 4. Inloggen met je personeelsnummer en daarna het wachtwoord.


En dat was het .. nu ben je ingelogd waarbij, in tegenstelling tot de rechtstreekse toegang op basis van IP en de HAN, ook zichtbaar is dat je via Windesheim ingelogd bent.

De deep link brengt je dus rechtstreeks naar het Windesheim A-Select scherm waarna je dus ook onmiddellijk ingelogd bent. Handig!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top