Waarom ik nooit met DRM beveiligde muziek heb gekocht

5. Geen fatsoenlijke standaard die mij zou garanderen dat ik over een paar jaar die muziek nog steeds kan afspelen
4. Koppeling van je muziek aan 1 of enkele apparaten? Niet in mijn belang!
3. Verlies je licentiegegevens en je kunt je gekochte muziek niet eens afspelen.
2. Zelf rippen van cd’s of elders downloaden van DRM-vrije mp3’s gaat 10x sneller, beter en goedkoper
1. Wat als de muziek webshop er mee stopt? Alles weg?

En via Ars Technica valt te lezen vandaag dat Microsoft de MSN Music license servers opdoekt aan het einde van de zomer. Tot eind augustus heb je de tijd om na te denken op welke pc’s je je muziek wilt beluisteren en daarna kun je er niks mee. Hopelijk heb je dan een recente pc want die vervanger zal het later zonder die muziek moeten doen. Waardeloos! Het is maar goed dat DRM in de muziekindustrie aan het verdwijnen is.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top