NL Biblioblogs in een wiki

Via Dee’tjes, Wowter en Ronald (via NEDBIB-L) was vandaag al te lezen over een initiatief van hen om, als goede bibliothecarissen, orde te brengen in de groeiende lijst biblioblogs. Het geheel wordt nu onderhouden op een (pb)wiki en opmerkingen/suggesties zijn ook welkom.

Een mooi initiatief, zeker ook omdat alle geinventariseerde biblioblogs met een Google Custom Search Engine te doorzoeken zijn. In mijn links heb ik daar ook nog een (hele) beperkte versie van gemaakt en die kan nu mooi met het digitale grofvuil mee. Er staan waarschijnlijk ook nog een aantal blogs tussen die ik nog niet ken dus het snuffelen kan beginnen!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top