Doetiehetofdoetiehetniet?

Ach, je kent het vast wel. Je wilt een mail of tweet versturen, een bericht van een nieuwssite of blog lezen maar de site lijkt niet bereikbaar te zijn. De vraag is dan, ligt het aan de site of ligt het aan mij?

Mijn provider heeft frequent problemen met de DNS waardoor sites niet werken, het kan mijn router zijn maar het kan natuurlijk ook de site zelf zijn met problemen.

Gelukkig is er www.downforeveryoneorjustme.com die 1 simpele vraag beantwoordt: is de site down of ben ik het? Tik de url in kwestie in, klik op ‘or just me’ en je hebt het antwoord.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

 1. Gelijk eens proberen, die site:

  The page you are looking for is temporarily unavailable.
  Please try again later.

  Mmm…

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top