Woopra

Een paar weken geleden had Cali Lewis in Geekbrief TV een interview met de maker van Woopra. Het was een flitsende demo van werkelijk alles wat je maar kon bedenken als het gaat om statistieken en volgen van gebruik(ers) op je website. Google Analytics maar dan opgevoerd om asociaal hard te rijden zal ik maar zeggen.

Live en realtime statistieken in een hele gelikte client en dat komt goed uit want ik ben *dol* op statistieken.

Omdat het in beta is kon je je alleen maar opgeven maar na meer dan 3 weken wachten kwam vanochtend een bevestigingsmail en kon ik aan de slag. Er is een aparte WordPress plugin om het te integreren in je blog en toen was het spelen geblazen.

Nou, dat valt dus niet tegen. Bezoekers worden herkend als ze ooit eerder hier zijn geweest (en een comment achtergelaten hebben), alle bekende statistieken als browser, besturingssysteem, resolutie enz komen natuurlijk te voorschijn maar ook realtime welke pagina’s bekeken worden, hoe lang mensen op die pagina blijven en tot schok van 1 van de bezoekers, is er de mogelijkheid om een chatverzoek te doen bij bezoekers. Ik denk dat ik dat maar niet ga gebruiken want dat zou ik als bezoeker knap confronterend vinden :)

Google Analytics ziet er nu wel heel verouderd oud, mijn Counterize II plugin voor de statistieken gaat ook de digitale prullenbak in en ik, ik blijf gehynotiseerd kijken naar de tellers en ticker die onder het scherm nu meeloopt. Tenminste, tot ik dat zat ben. Als je ook dol bent op statistieken, dan kan ik je Woopra alvast aanraden. De beta is gratis en ik hoop dat het ook zo blijft natuurlijk.


GBTV #337 | Introducing Woopra from Neal Campbell on Vimeo.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (6) Write a comment

 1. Ziet er gaaf uit maar ik denk dat ik het toch even laat schieten. Ik check die google statistics ook al nooit. Misschien tips iets voor mannen, die statistiekcijfers? ;-)

  Reply

 2. Was die aflevering van Geekbrief.tv eigenlijk al weer vergeten. Mooi dat je het weer oproept. Het is een leuke aanvulling.
  kijken of het ook in Expression Engine werkt ;).

  Reply

 3. @Danielle: of het iets specifieks voor mannen is weet ik niet maar het is wel wat voor mij :)

  @Erik. Het werkt met een stukje code in een template en zou het met EE ook prima moeten doen. Voor WordPress is er een aparte plugin maar zelfs dat is feitelijk overbodig vind ik.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top