Intellectueel Kapitaal … primair digitaal

In de nieuwsbrief van IK Magazine die ik gisteren kreeg stond de volgende mededeling:

Met ingang van het vierde nummer van Intellectueel Kapitaal (IK) – dat rond 21 mei verschijnt – is het uitgeefconcept van dit tijdschrift veranderd. Primair is dan niet de papieren uitgave, maar de digitale. Vanaf dat nummer staat de nieuwe IK bij verschijnen direct op de voor iedereen toegankelijke website (geen registratie, geen inlogcodes): digitaal én doorbladerbaar. Bovendien zullen alle rubrieken en artikelen als downloadable PDF beschikbaar zijn. En zal er van de gehele IK een webversie zijn – in een aparte opmaak – waardoor het lezen van dit tijdschrift vanaf het beeldscherm van pc of laptop makkelijk is. Daarnaast blijft IK ook op papier verschijnen, in dezelfde vorm en op dezelfde kwaliteit papier als nu. Maar alleen op basis van een abonnement.

Een hele goede ontwikkeling vind ik. De website van IK Magazine bevat hetzelfde nieuws en heeft het recente nummer (3) ook al digitaal staan (doorbladerbaar is de term) via de bekende online publisher waar tegenwoordig ook de folders van o.a. Blokker en Kruidvat gebruik maken. Een toevoeging van een te downloaden PDF maakt het trouwens hopelijk ook leuk leesbaar op mijn iLiad.

Folders via Online Publisher vind ik al een grote winst tov de berg papier die wekelijks op mijn deurmat valt en aangezien het prima te lezen is op een beeldscherm heb ik ook grote verwachtingen van IK Magazine op deze manier lezen. Voor in de trein heb ik dan het papieren exemplaar nog :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top