Koppelen Microsoft Live-id’s

Ik doe niet zo heel veel met mijn Microsoft Live ID maar ik heb mijn hotmail accountje al sinds 1994 of zo (nog voordat ze door Microsoft werden opgekocht) en sinds ze 5 GB ruimte aanbieden voor de mail, ben ik zelfs weer meer gebruik gaan maken van dat mailaccount.

Microsoft biedt tegenwoordig steeds meer handige diensten aan onder de Windows Live noemer en ik heb vorig jaar dan ook een 2e Live ID erbij genomen zodat ik een aparte mail- en MSN account had en ook met Skydrive kon gaan spelen, waar je 5 GB aan bestanden kunt opslaan en delen.

Het vervelende was dat je telkens opnieuw moest inloggen als je wilde wisselen tussen je beide mailaccounts en Skydrives maar ik zag dat je bij account.live.com tegenwoordig keurig je accounts kunt beheren en zelfs koppelen.


Zoals het er netjes staat: koppelen van Live ID’s zodat je je maar 1 keer hoeft aan te melden!

Even bevestigen van de account waarmee je ingelogd bent plus de gegevens van je 2e ID en klaar is Kees.

Vervolgens kun je zowel in Live Hotmail als Skydrive (en de overige Live diensten) rechtsbovenaan wisselen van account. Het werkt probleemloos. Nu nog zoiets voor mijn Gmail accounts!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. […] nog niet. Wat versta je onder samenvoegen en welke problemen wil je erdoor opgelost zien? Wil je dit? (klik erop) Heb je twee Windows live ID's of……..? Op welke manier heb je die gekoppeld in W8 […]

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top