Workshop beheer en ordenen van documenten

Met alle ‘2.0’ onderwerpen van de laatste maanden en jaren was het wel eens verfrissend ouderwets om vandaag, samen met een collega, een workshop te geven over het ordenen en beheer van documenten op een gezamenlijke netwerkschijf. Niks geen taggen, metadata, versiebeheer, collaboration of auto-archivering want ondanks het feit dat een contentmanagementsysteem er dan eindelijk aan staat te komen op Windesheim (ergens in 2009), moeten we het thans nog stellen met dus die gedeelde netwerkschijf en Heel Veel Mapjes erop.

De 12 Windesheimdeelnemers hoopten op een kant-en-klare mappenstructuur waar ze alle documenten van hun afdeling in kwijt konden maar kregen vooral te horen over uitgangspunten van ordening en fatsoenlijke naamgevingen. Ook handig als ze straks met hun documenten het CMS in moeten.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

 1. Vragen ze hier ook om. Of ik weet hoe ze dat het beste kunnen ordenen. Wat zeg jij dan? Wat zijn jouw uitgangspunten, heb je daar ev. een ppt van?

  Reply

 2. Het is een erg intern verhaal met verwijzingen naar o.a. ons bestaand post & archief systeem en hoewel ik een powerpoint heb gebruikt betwijfel ik of je er wat aan hebt aangezien ik deze alleen als geheugensteun voor mezelf gebruik. Hij staat op http://rsnijders.info/pres/Beheer%20en%20ordenen.ppt overigens.

  Volgende week gaat er ook nog een A4’tje met tips naar alle deelnemers en die wil ik je ook wel doen toekomen.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top