Puntjes op de (webf)ea(t)

Na gisteren de overeenkomst nog in een prettig gesprek met de afdeling Inkoop doorgenomen te hebben, zijn vandaag de laatste puntjes op de i gezet, en is het nu nog even wachten op de definitieve versie van de overeenkomst. Daarna kan het feest dan echt van start en kan ik ook eindelijk serieus aan de slag met mijn projectgroep om zowel A-to-Z, de linkresolver LinkSource en natuurlijk WebFeat te gaan implementeren.

Ik heb er, na het doorwerken van een aantal artikelen en boeken, al een redelijk beeld bij voor mezelf wat we precies aan eindresultaat willen hebben en dat komt goed uit, want morgen is de NVB-HB themadag Federated Search in hogeschoolbibliotheken en dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om zowel met leveranciers als gebruikers en geinteresseerden eens van gedachten te wisselen.

Ondanks het feit dat de NVB-OB geduchte concurrentie levert door morgen met een Lezen 2.0 themadag te komen in de Bibliotheek Rotterdam (en ze Moqub als topattractie hebben), hebben zich toch een heel aardig aantal mensen aangemeld dus dat moet goed komen. Jammer van die stakingen in het streekvervoer overigens maar ja. Morgenavond volgt nog een verslagje hoop ik.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

 1. De kogel door de kerk, gefeliciteerd! Daar drinken we morgen een glaasje op.

  Enne, de NVB-OB heeft Moqub, maar wij hebben mij toch? ;)

  Reply

 2. Verdorie, hebben we niet eens een glaasje gedronken! En je hebt natuurlijk gelijk .. we hadden geweldige sprekers :)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top