Wii-lab

Vanochtend hebben we het E-lab van het Mediacentrum een uurtje ingepikt om te experimenteren met een nieuw Smartboard (een testexemplaar). Het testen van zijn educatieve en didactische doeleinden laat ik graag over aan het werkgroepje dat een keuze mag gaan maken uit 4 modellen Smartboards, maar zelf zag ik de kans schoon om een echt zinnige test te doen: het aansluiten van de Wii op dat ding en even te keer gaan met Wii Sports.

(geen screenshot van vanochtend. Volgende keer met foto)

Echt met de instellingen gespeeld heb ik niet maar ondanks het feit dat de Wii prima werkte, was het beeld enigszins wazig. Of de resolutie nog wat opgeschroefd kan worden van de Wii zelf, of dat het Smartboard er gewoon moeite mee had, dat blijft even in het midden. Het hoort er natuurlijk gewoon goed uit te zien standaard maar ik wacht tot ik de kans krijg met de overige 3 modellen te spelen.

We hadden buiten het Wii-lab wel wat nieuwsgierige studenten zitten dus een testpanel vinden zal het probleem ook niet zijn :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top