Digitale beeldbanken en auteursrechten

Ik zag weer een nieuwe publicatie voorbij komen van SURFDirect in hun rss feed en deze keer gaat het over jawel, digitale beeldbanken en auteursrechten.

Een inventarisatie van gebruik van digitale beeldbanken en advies over de auteursrechtelijke aspecten van digitale beeldbanken of: Wat doet een mediatheek en (wanneer) mag dat?

Universiteiten en hogescholen gebruiken bij het doen van onderzoek steeds vaker digitale beeldbanken. Angst voor schadeclaims door oneigenlijk gebruik, kostenoverwegingen en onleesbaarheid van bepalingen lijken goed gebruik van digitale beeldbanken in de weg te staan.

De 50 pagina’s tellende publicatie is HIER (pdf) te vinden en gaat alvast op de leeslijst hier.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top