De beta canon

.. van Fokke en Sukke wel te verstaan. Zoals de nieuwsbrief van ebook.nl gisteren meldde:

Op 5 juni werd aan minister Plasterk de officiële Bètacanon gepresenteerd: 50 kernbegrippen uit de exacte vakken die iedereen behoort te kennen. Tegelijkertijd is de onlineversie van ‘De bètacanon van Fokke & Sukke’ beschikbaar gekomen, waarin Fokke & Sukke via hun cartoons commentaar leveren op deze kernbegrippen. Met een voorwoord van Prof. Dr. Robbert Dijkgraaf, voorzitter van de Bètacanoncommissie.

In augustus 2008 verschijnt de papieren versie, te verkrijgen bij uw boekwinkel of via de webshop van Fokke & Sukke.
Het eBook is vanaf nu gratis te downloaden. Onder meer op www.ebook.nl

Als ik lees over gratis ebooks, tja, dan is het moeilijk te weerstaan om naar ebook.nl te surfen. eboekje snel opgezocht en op downloaden geklikt.

.. en vervolgens een 404 pagina als je het wilt downloaden. He bah! Blij met een dode mus (link)?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

  1. Bedankt voor je snelle reactie, Arnoud! (en het feit dat je nog apart het contactformulier gebruikte aangezien je in de spamverdacht sectie zat van mijn SpamKarma plugin). Ik hoop echter nog wel dat er een Mobipocket versie van komt, zoals bij ebook.nl de bedoeling was.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top