De googleficatie van Feedburner

Ik ben dol op FeedBurner.

Het is een handige dienst die je rss feed pakt van bijv. je weblog, aanpast, toevoegt en opleukt om het vervolgens onder een nieuwe url terug te geven. Niet alleen heel handig om een permanente RSS feed te hebben die hetzelfde blijft, ook al verander / verhuis je van weblog (zoals ik zelf recent) maar hij houdt ook leuk statistieken bij en zoals ik al eerder meldde hier, ik ben dol op statistieken.

Toen Google vorig jaar FeedBurner opkocht had ik even mijn bedenkingen maar ze maakten gelijk de slimme zet om alle betaalde diensten van FeedBurner vanaf dat moment ook gratis aan te bieden en tja, dat sust alle duistere vermoedens van een zuunige Hollander gelijk natuurlijk. Voorspelbaar kondigde Google wel aan eind april dat FeedBurner onderdeel zou gaan uitmaken van de stevig groeiende portefeuille aan eigen diensten en daar dan ook mee zou gaan integreren zodat de gebruikers met hun Google account zouden moeten inloggen ipv de aparte FeedBurner login.

Het Google System blog meldt dat dit inmiddels in gang is gezet en dat vanaf nu de migratie gradueel zal gaan plaatsvinden naar een nieuwe url: feedburner.google.com die ook al in de lucht is, al werkt het inloggen of aanmaken van een nieuw account daar nog niet.

Een nieuw domein betekent ook dat straks dus de url’s van de bestaande kennelijk-niet-zo-permanente FeedBurner feeds gaat veranderen van, in mijn geval, feeds.feedburner.com/Vakblog naar feeds.feedburner.google.com/Vakblog. Daar ben ik wat minder gelukkig mee maar we zullen zien hoeveel last dat gaat opleveren en hoeveel van de 85 lezers er nog overblijven :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top