Drop.io

In de Computer Totaal van deze maand stond een stukje over drop.io als voorbeeld van een site waar je handig en snel bestanden kunt neerzetten voor anderen die je niet kunt of wilt meesturen bij een mail (wegens de grootte bijv.).

Ik heb het net even snel geprobeerd en het werkt inderdaad heel eenvoudig. Op de startpagina maak je een drop aan door het een naam te geven, je selecteert de bestanden die je er neer wilt zetten (tot 100 MB in de gratis versie) en geeft aan of je drop publiekelijk wilt maken en hoe lang die moet bestaan. Niks geen account aanmaken maar gewoon gelijk gebruiken.

Optioneel kun je nog een wachtwoord instellen waarmee je later nog de instellingen kunt wijzigen maar de documenten zijn gelijk beschikbaar via de url (drop.io/naamvanjedrop). Aardig detail is dat je zelfs gewoon kunt mailen naar naamvanjedrop@drop.io en de bijlagen worden automatisch (en snel!) toegevoegd aan je drop online. Zelfs bellen naar een eigen (Amerikaans) nummer is mogelijk en dat wordt als voicemail bericht in mp3 formaat toegevoegd. Handig allemaal als je regelmatig bestanden met elkaar wilt delen/uitwisselen en de mogelijkheden om een mailalert en RSS feed te kunnen gebruiken als er wijzigingen zijn in de drop, ronden het geheel fraai af wat mij betreft.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

 1. Ach, heb ik net een usb stick gekocht. Gaan we die maar gebruiken om portable apps op te zetten.
  Wat is dat?
  PortableApps is een gratis programma wat je installeert op je PDA, MP3-speler of externe harddisk. Met PortableApps kun je o.a. Firefox, Filezilla, MSN en Word op je MP3-speler of USBstick zetten.

  Mag jij je werkt nooit op MSN? Hebben ze op je werkt geen Firefox? Koop een USB-stick van 1GB of gebruik je MP3-speler. Installeer gratis PortableApps op je USB-stick of MP3-speler en plug deze op school in en je hebt alles bij de hand.
  http://www.portableapps.com

  Reply

 2. Dit is de eerste keer dat ik enigszins zinnige spam heb op mijn weblog. PortableApps is inderdaad een aanrader maar de volgende keer verwijder ik je comment wel

  Reply

 3. Pingback: Geen drop.io meer

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top