Downloaden illegaal?

In de gratis krantjes van gisteren stond een klein artikel over hoe downloaden vanaf nu illegaal zou zijn, nav een vonnis van een rechter in een rechtszaak over geldende criteria voor de thuisheffing. Omdat dit nou niet de beste bronnen zijn, wilde ik het nog nazoeken en er wat over bloggen maar natuurlijk loop ik al weer achter de feiten aan want anderen hebben er al veel meer/beter over gemeld.

Dus dan linken we maar want interessant is het wel (vind ik):

Bij Tweakers.net een uitgebreid artikel
Bij het Financieele Dagblad
Een redactioneel van Arnoud op zijn blog Internetrecht (Iusmentis)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top