Meer ebooks op de iLiads

Vorige maand was ik nog even bezig met ebooks aanschaffen voor mijn eigen iLiad maar vorige week trok ik niet zelf de creditcard aangezien ik 10 ebooks besteld heb voor de iLiads die we vanuit het Mediacentrum vanaf september gaan uitlenen aan medewerkers van Windesheim.

Dat was voornamelijk een kwestie van een paar accounts aanmaken, de titels bestellen en afrekenen met de bank transfer als methode maar na de vertraging van afhandeling van de rekeningen (die ongetwijfeld nu aanwezig is dankzij de vakantieperiode), zou ik in augustus keurig de exemplaren op de iLiads moeten kunnen zetten. Behalve de gratis ebooks, voorbeeld vergaderstukken en voorbeeldreaders kunnen ze dan ook nog een paar romans lezen:

 • Angela’s Ashes / Frank McCourt
 • The Kite Runner / Khaled Hosseini
 • Wachten op de schemering / Chaja Polak
 • Fantastica / Merel Roze (bloggers moet je steunen natuurlijk)
 • Vladiwostok / P.F. Thomésé
 • Echt Sexy / Renate Dorrestein
 • Kort door de bocht / Vincent Bijlo
 • Eerlijk is vals / Hans Vervoort
 • Sleur is een roofdier / D. Hooijer
 • Oorlog en vrede / Tolstoj (voor wie niet slapen kan)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

 1. Pingback: De iLiads dan eindelijk beschikbaar : Vakblog - werken met informatie

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top