Digitale bibliotheek: A-to-Z

De combinatie HAN (Hidden Automatic Navigator) en Ebsco’s A-to-Z was nog niet zo voor de hand liggend als gedacht. Standaard wordt er een proxy url gevraagd die nou eenmaal niet door de HAN geleverd wordt en als enige hint dat het mogelijk moest zijn om die beide producten te combineren tot een werkende A-to-Z lijst die ook van buiten Windesheim te gebruiken moest zijn, was een pagina van de Duitse leverancier H+H Software die stelt dat beide perfect met elkaar zou moeten samenwerken.

Jammer genoeg was het kennelijk teveel gevraagd om te melden *HOE* dat dan moest maar na wat vijven en zessen kwamen we er mbv Ebsco achter dat je meerdere proxyservers kunt instellen en koppelen per bron in A-to-Z. Beschouw een HAN-url als een proxyserver hier en toen hadden we het te pakken door elke HAN-url aan zijn specifieke bron te koppelen.

Niet alle layout zaken zijn definitief, sommige linkresolver dingen moeten nog ingesteld worden, maar ik heb nu een werkende A-to-Z lijst.

Bovenste helft AtoZ readersite

°°°°°°///°°°°

Onderste helft AtoZ reader site

Eentje (bijna) af en nu onze SeekQ nog! Die heeft helaas niet de mogelijkheid om meerdere proxyservers te koppelen aan de doorzochte databanken en aangezien ik wel de statistieken per databank van de HAN wil behouden moet daar wat voor gezocht worden. Wordt vervolgd.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top