Office OneNote 2007 & Evernote

Ik heb enkele noten op mijn zang vandaag en dan heel specifiek mijn eeuwigdurende zoektocht naar de ultieme wijze om tekst, beeld en geluid uit mail, documenten en vooral internet dermate te bewaren, dat ik er later ook nog wat mee kan.

Google Notebook had ik al eens geprobeerd en beviel wel aardig maar op de 1 of andere manier merkte ik dat ik het toch niet ging gebruiken. Ik zat net even achter een pc of laptop waar ik het nog even moest installeren en hoewel dat supersimpel is, was het me kennelijk toch nog te veel moeite.

Vorige week is Evernote openbaar gegaan, na een periode dat je er alleen maar met een uitnodiging gebruik van kon maken, en dit overbrugt de stap van Google Notebook naar een nog volwaardiger product mijns inziens. Je desktop, waar dan ook op internet, beeld, geluid, tekst  .. alles kun je bewaren en ordenen. Het wordt online bewaard zodat je er overal bij kunt met (belangrijke) beperking dat je slechts beperkt ruimte hebt met een gratis account en je een premium (betaalde) account nodig hebt voor meer ruimte.

De client en de webversie werken beide best goed en de komende maanden ga ik er eens flink mee aan de gang.

Een heel ander pakket is het onderbelichte (ondergewaardeerde?) onderdeel van Office 2007, nl. OneNote 2007. Dit is geen webversie, hier wordt niks online bewaard maar het biedt ook de mogelijkheden om veel verschillende soorten informatie te bundelen, (her)schikken en als een echt digitaal kladblok te kunnen gebruiken. Op hun site hebben ze nog een promotiefilm staan hoe geweldig OneNote2007 te gebruiken is in het onderwijs maar ondanks dat filmpje denk ik niet dat er veel onderwijsinstellingen zijn die hun elektronische leeromgeving eruit gaan gooien ten gunste hiervan. Desalniettemin een prima instrument om je aantekeningen en gedachten een beetje op orde te krijgen.

En wat doen jullie? Allemaal nog aan de papieren notitieblokken? Allemaal aan het mindmappen? Of werken jullie ook met een digitaal aantekeningenblok?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Pingback: Gratis Microsoft OneNote 2013 gebruiken als kladblok | Vakblog

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top