Achter de schermen

Vakblog is Vakblog en dat lees je of dat lees je niet maar achter de schermen gebeuren soms wat dingetjes die niet heel boeiend zijn voor lezers maar desalniettemin wel het vermelden waard zijn.

  • Met de plugin Google XML Sitemaps voor WordPress wordt nu keurig een sitemap.xml aangemaakt waar Google mooi/beter mee kan werken om Vakblog te indexeren. De sitemap kun je opgeven bij de Google Webmaster Tools overigens en dat is ook een aanrader voor wie daar nog geen gebruik van maakt.
  • Spam Karma 2 deed erg goed zijn best om spam af te vangen maar ik bleef rare verschijnselen houden waaronder het feit dat ‘bekenden’ maar steeds gemarkeerd bleven als spam. Na nog wat meer gedoe heb ik nu SK2 verwijderd en de standaard Akismet plugin aangezet in combinatie met de plugin Bad Behaviour die zowel comment spam als trackback spam afvangt. Nadeel is dat er nog geen logbestanden in te zien zijn (of veel in te stellen) maar als het zonder problemen werkt is dat natuurlijk geen nadeel maar een voordeel. Bad Behaviour is voor WordPress maar ook voor andere CMS-en zoals Drupal en ExpressionEngine.
  • Gerard meldde dat Mofuse, een dienst om mobiele versies te maken van je site, nu de Professional features bij de gratis accounts aanbiedt en hoewel ik een custom url als m.rsnijders.info niet heel handig vindt aangezien mijn domeinnaam niet mijn weblognaam is, is de preview van de iPhone mobiele versie dermate aardig dat ik er wel een account gemaakt heb. De mobiele link wordt wellicht nog een andere maar de preview zie je nu ook bovenaan in het menu onder ‘Mobiel
  • Zodra de upgrade optie in het CPanel van mijn webhost meer oplevert dan een blanco pagina, gaat ook Vakblog naar WordPress versie 2.6 toe.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top