1 miljoen covers

Zong de Frank Boeijen Groep in 1984 nog over 1 miljoen sterren, in het LibraryThing Blog meldde Tim Spalding  eergisteren dat LT de 1 miljoen geuploade covers gratis aanbiedt aan bibliotheken, boekhandels, ja iedereen die ze hebben wil. Vergelijkbaar met de Amazon cover service, maar dan zonder de verplichte link terug naar Amazon, is het een kwestie van een paar eenvoudige stappen:

 1. Take an ISBN, like 0545010225
 2. Put your Developer Key and the ISBN into a URL, like so:
  http://covers.librarything.com/devkey/KEY
  /medium/isbn/0545010225
 3. Put that in an image tag, like so:
  <img src="https:// covers.librarything.com/ devkey/ KEY/ medium/ isbn/ 0545010225">
 4. And your website, library catalog or bookstore has a cover.

Het enige wat je dus nodig hebt is een code, de developers key, in de url maar die kun je gratis aanvragen als je een account hebt. Een LT account is zelf sowieso al gratis dus waar praten we nog over?

Omdat ik nog vakantie heb mail ik even niet met Infor die de leverancier is van onze catalogus maar ik hoop en verwacht dat een ISBN als variabele meegenomen kan worden zodat het geen handwerk hoeft te worden als we dit in onze eigen OPAC willen gebruiken.

Iemand een cover van Weinberger’s Everything is Miscellaneous?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

 1. Interessant. Hoe verder te implementeren en hoe vestigen we aandacht er op?

  Reply

 2. De catalogus kan afbeeldingen laten zien middels een verwijzing (we hebben het al in gebruik om kleine afbeeldingen van posters te tonen in de catalogus) maar een paar dingen moeten eerst bekeken worden:
  * van die 1 miljoen covers, hoeveel nuttige (lees, Nederlandstalige studieboeken) zitten hier eigenlijk tussen voor ons?
  * hoe voorkomen we vervolgens handmatig werk bij het invoeren van die URL’s. Ik weet bijna 100% zeker dat je geen variabelen kunt gebruiken in de huidige webcatalogus en dus zou het handmatig werk of maatwerk door Infor moeten worden.

  Het is zelden zo makkelijk uitgevoerd als bedacht :)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top