De wet op internet

Dat werken met informatie tegenwoordig betekent dat je ook het een en ander moet weten over het intellectuele eigendomsrecht, dat was me al een tijd duidelijk. Ook in het onderwijs is het een zeer actueel onderwerp mbt (her)gebruik van materiaal en omdat het me ook interesseert heb ik er al menig postje aan gewijd hier.

Een expert ben ik echter bepaald niet maar dat geeft niet want als informatiespecialist moet je vooral weten waar de kennis dan wel is en de laatste jaren ben ik dan ook trouw lezer van zowel blog als site van Arnoud Engelfriet. Beide zijn onmisbare bronnen voor alles wat je tav ICT recht en intellectueel eigendomsrecht zou willen weten maar volgende maand krijgen de digitale bronnen ook een papieren toevoeging want Arnoud heeft een boek geproduceerd en ik kan het niet nalaten dit even te promoten.

Getiteld ‘De wet op internet’ geeft Arnoud het op een toepasselijke 2.0 manier uit, nl. via lulu.com en je kunt er alles over lezen op een aparte pagina op zijn site want hij biedt nog korting ook als je je vooraf intekent. Niet te missen toch?

Ik heb mijn exemplaar alvast besteld.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top