Creative Commons add-in voor Office

Op de site van Creative Commons valt te lezen dat bij de honderden add-ins die je kunt downloaden voor Office, er ook eentje bij zit die het mogelijk maakt om eenvoudig (verwijzingen naar) Creative Commons licenties in Word, Excel en Powerpoint documenten toe te voegen.

Toegegeven, ik voeg echt geen licenties toe aan elk Office document dat ik maak maar voor bepaalde presentaties en Word documenten is het wel handig, zeker als ik ze online zet of doorstuur naar collega’s elders.

Voor Office XP en 2003 kun je hier terecht en voor Office 2007 kun je deze downloaden. Het zijn Engelstalige add-ins maar zouden ook voor de NL versies moeten werken. Ik heb een Engelse Office 2007 dus dat kan ik even niet testen.

Installatie is een kwestie van de ca 1,8 MB setup downloaden, uitvoeren, 5 minuten wachten tot die bij mij .NET Framework 3.5 had geinstalleerd en vervolgens aanvinken in welke Office programma’s ik de add-in wilde. Na installatie opent ook een kleine handleiding automatisch in Word dus simpeler kan het bijna niet.

In Office 2007 voegt het een Creative Commons menu optie toe alsmede een plekje in de ribbon en daarna is het een kwestie van invoegen van de licentie.

en dat ziet er dan vervolgens zo uit:

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. dank voor de tip, een collega van mij vroeg gister hoe ik cc in mijn presentaties toevoeg en eigenlijk doe ik dat niet. Komt ons dus reuze van pas!

    Moqub

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top