De iLiads dan eindelijk beschikbaar

Voor medewerkers van Windesheim wel te verstaan. Vanaf morgen is het mogelijk 1 van de 4 iLiads van het Mediacentrum aan te vragen en te lenen en daar kwam, met de 100% zelfuitleen op basis van rfid bij ons, nog wel het een en ander bij kijken om dit goed mogelijk te maken.

Collega Greta heeft er op haar blog al uitgebreid over geschreven dus focus ik me, wederom, op de ebooks die er op komen te staan. In juli blogde ik nog dat er 10 titels besteld waren bij ebook.nl en hoewel dat natuurlijk ruim op tijd was, bleek het dankzij vakantie en rekeningen die bleven liggen, vorige week waarempel nog een klus om de ebooks ook tijdig beschikbaar te krijgen op ebook.nl teneinde ze op de iLiads te krijgen.

Enigszins vervelend is nu dat de site ondertussen haar layout heeft aangepast maar vooral ook de achterliggende werking van het downloaden van de bestelde titels die nu braaf op het digitale boekenplankje van onze account staan te wachten.

Voorheen een kwestie van de PID’s (de unieke codes die alle ebook readers hebben) van de iLiads toevoegen aan je account en downloaden maar. Nu gaat het via Mobipocket Reader en moet je dit gebruiken om de ebooks naar je ebook reader(s) te krijgen. Vooral even lastig nu omdat ik de PID’s wel opgeschreven had maar hier nu (thuis) niet alle 4 de iLiads heb om dit nu, 1 dag van te voren, af te ronden. Daarnaast heb ik al een hekel genoeg aan beveiligingen en codes in ebooks zonder daarvoor ook nog verplicht een stuk software te installeren, gratis of niet gratis. Gewoon onhandig en extra rompslomp nu we vier iLiads voorzien van ebooks.

Morgen hebben we ze alle 4 in het Mediacentrum en zullen ze dan werkelijk op het allerlaatste nippertje voorzien worden van de 10 ebooks.

Het is wat.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top