Overig nieuws

De start van een nieuwe maand betekende vandaag ook de start van het schooljaar op Windesheim. Na maandenlang slechts kleine groepen studenten bespeurd te hebben op de campus was het vandaag dan de grote intocht van de stoet studenten. Nog niet alle opleidingen (pardon ik bedoel) Schools draaiden op volle toeren maar de eerstejaars rondleidingen door alle gebouwen, voorzieningen en diensten betekenden dat het eindelijk weer lekker druk was.

De bijeenkomst van onze dienst ter gelegenheid van de start van het nieuwe schooljaar vanochtend moest ik voortijdig verlaten om naar een projectvergadering te gaan en dat werd gevolgd door nog een tweetal besprekingen om afsluitend mijn dag te eindigen met het geven van kleine rondleidinkjes over het Mediacentrum aan 14 groepen eerstejaarsstudenten van onze School of Built Environment & Transport.

Ook de uitleen van de iLiads is gestart vandaag en hoewel ik dacht daar echt nog wel de tijd voor te hebben, bleek om 13.00, toen ik de iLiads wilde voorzien van de ebooks, dat ze alle 4 al uitgeleend waren. Oeps, zullen we maar zeggen.

Voor de rest nog nieuws vandaag? Niet zo heel veel boeiende zaken in mijn feedreader vandaag maar wellicht even kort?

 • Al wel in mijn tas maar nog niet helemaal gelezen is de laatste publicatie van Surf (Direct). De publicatie ‘Geoorloofd hergebruik; De juridische aspecten van plagiaat in het hoger onderwijs en Leefregels voor geoorloofd hergebruik van materiaal’ (PDF) inventariseert wat wel en niet mag met betrekking tot het opnemen van (delen van) het werk van anderen in eigen werk. Handige vuistregels t.a.v. plagiaat(preventie) zijn uit dat rapport online gezet in een aparte subsite. Wil ik nog wat mee gaan doen op Windesheim maar vraag me even niet wat.
 • Mozilla Labs brengt een nieuwe extensie uit, Ubiquity, dat een experiment is ‘into connecting the Web with language in an attempt to find new user interfaces that could make it possible for everyone to do common Web tasks more quickly and easily.’ Mashups (laten) maken door een lange zoekvraag in te tikken en waar dan op onderdelen (specifieke commando’s) de browser wat mee doet. Gaat op de todo lijst om even flink mee te spelen.
 • Is vandaag de Darrien Library live gegaan met hun nieuwe site en catalogus .. beiden gemaakt in & als module van Drupal. Ik ben nog niet begonnen met spelen met Drupal maar de droom is er om ook zoiets te kunnen/hebben :)
 • En is sinds gisteren, lichtelijk offtopic voor Vakblog maar ik hou nu eenmaal van games, de eerste Red Alert gratis te downloaden als promotie actie voor de komende Red Alert 3. Absolute aanrader
 • Bepaald niet gratis maar nu is bijna overal de Collector’s Edition van Fallout 3 te bestellen die volgende maand uitkomt. Ik heb er 10 jaar op moeten wachten na de excellente eerste 2 delen van de RPG serie maar eind volgende maand mag ik terugkeren naar de post nucleaire wereld. Met de verhuizing plus Fallout 3 kondig ik alvast een stilte aan op Vakblog. Dat u het maar weet.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2)

 1. Darien ligt plat nu zie ik. Heeft er vast mee te maken.

  Red Alert is heel verleidelijk maar ik durf er niet aan. Straks ben ik met deel 3 weer net zo het haasje als met Generals :-)

 2. Beetje doorlezen in dat Drupal boek dus, want zoiets als bij de Darrien Library wil ik ook wel!

Comments are closed.

 • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top