Surfmedia … nu ook via de SURFfederatie

16 juni ging Surfmedia live inclusief de vernieuwde Mediatheek en ik heb er dezelfde dag nog het een en ander over gepost. Om er ook buiten Windesheim bij te komen koos ik in het inlogmenu om mbv mijn Surfgroepen account in te loggen en dat was ook de verstandige keuze want ondanks het feit dat Windesheim in het lijstje van identiteitsverstrekkers stond, bleek het niet mogelijk te zijn om (met geen enkele) instellings identiteit in te loggen.

De oplossing voor dit probleem was dat instellingen een kleine wijziging moesten maken in welke gegevens precies doorgegeven worden en zeker met zomervakanties gaat dat natuurlijk niet van de 1 op de andere dag. Vorige week kreeg ik enkele vragen om de TFC video’s, die ook via Surfmedia aangeboden worden, ook buiten Windesheim te kunnen gebruiken in lesverband en bij navraag bleek de timing goed te zijn want sinds vandaag werkt het inloggen zoals je verwachten mag!

Rechtsbovenaan moet je inloggen wil je het materiaal zien wat je normaliter alleen binnen je eigen instelling toegankelijk is.

Behalve met je Surfgroepen account kun je nu dus wel met (enkele) hogeschool gegevens inloggen. Natuurlijk ook Windesheim!

Ingelogd staat netjes. Slotjes verdwenen en alles is toegankelijk waar ik normaliter ook bij kan.

Zo zie ik het graag. Zonder slotjes en zonder veel gedoe :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. SURF/SURFnet werkt eraan om het voor studenten en medewerkers makkelijk te maken om online toegang te krijgen tot een scala van content, video, diensten.
    Het aantal instellingen en diensten dat we in 2008 aansluiten zal meer dan 30 zijn.
    Voor 2009 worden het er 60. Het is prikkelend om te zien dat sommige instellingen zoals Windesheim snel aanluiten en andere grote universiteiten toch problemen hebben om zover te komen. Video ontsluiting is een dienst die goed gebruik kan maken van SURFfederatie. Er komen meer diensten aan. Vooral uitgeefcontent, maar ook boeken sites kunnen profiteren van SURFfederatie. Er is een rol voor SHB en UKB om te profiteren van deze mogelijkheden. Het stimuleert in ieder geval als een instelling als Windesheim zo praktisch meewerkt aan de innovatie.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top