Zakelijke iLiad, oftewel de iRex Reader 1000

Vorige week kreeg ik een mailtje met de mysterieuze boodschap dat maandag 22 september iRex wat nieuws ging brengen tijdens een presentatie in Amsterdam. Zien is geloven volgens hun.

Nu kon/kan ik onmogelijk aanwezig zijn maandag wegens andere verplichtingen maar heb ik iRex wel gemaild of ze me een persbericht o.i.d. wilden sturen nadat de sluier van het mysterie is afgenomen.

Ebookreaders.nl prikt de ballon op de valreep voor het weekend nog even snel lek en onthult al wat het gaat worden: de iRex Reader 1000 zal aan de wereld getoond worden, een ebookreader met een groter scherm van 10,2 inch. Ter vergelijking, de iLiad 2nd Edition heeft een 8 inch scherm en dat is met geconverteerde A4 documenten toch eigenlijk niet zo heel lekker lezen.

Geconverteerde A4 documenten zijn vooral handig voor waar ik de iLiad nog wel frequent voor gebruik, nl. werkdocumenten en vergaderstukken die ik van Word naar PDF om heb gezet. De meer zakelijke markt lijkt volgens het stukje op ebookreaders.nl dan ook de doelgroep te worden voor de grotere reader met eveneens rechtstreekse ondersteuning voor Word documenten.

Ik ben er wel benieuwd naar inderdaad, hoewel de verwachte prijs van 650 dollar me niet erg optimisch stemt als het gaat om het zelf aanschaffen van deze reader. We zullen zien na maandag denk ik.

Update 22-09: Het nieuws van de 3 nieuwe modellen van de Digital Reader 1000 reeks (zoals die gaat heten) wordt op vele plekken gemeld. o.a op Tweakers en Teleread.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Ik volg de ereadersmarkt met jouw blog op de voet. Spannend wat er allemaal nog komen gaat.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top