Screenshots met Snagit

‘Vroeger’ gebruikte ik eigenlijk alleen de PrtScr knop als ik ergens een schermafdruk van wilde maken. Even rammen op die knop, dan Paint openen en even het strikt noodzakelijke aanpassen.

Dat werkt nog steeds in Vista maar enkele jaren geleden ben ik toch op zoek gegaan naar een programma dat wat meer mogelijkheden had toen ik een schermafdruk wilde maken maar ik het niet op 1 scherm kreeg wat ik wilde. Even scrollen en aan elkaar plakken van beide afbeeldingen was dan de enige optie en dat moest toch handiger kunnen dacht ik.

Het werd toen 1 van de eerste versies van Snagit en dat heb ik nu dus ook al jaren in gebruik. Perfect programma, niet verschrikkelijk duur en heel veel handigheidjes die met elke nieuwe versie ook nog eens uitgebreid worden. Ik loop een paar versies achter omdat ik niet telkens wilde betalen voor een nieuwe versie en de door mij gebruikte versie 7 alles doet wat ik er van verlang.

In SURFlicentienieuws nummer 3 stond echter deze week te lezen:

SURF diensten heeft een driejarige bemiddelingsovereenkomst afgesloten met CD &E Distribution voor het screencapture programma SnagIt 9. Met SnagIt kunt u schermafdrukken maken, bewerken en delen. U kunt alles op het scherm selecteren en capturen en vervolgens tekst, pijlen, of effecten toevoegen om de capture als bestand op te slaan of per email te delen.

De licentie is wel af te sluiten voor een instelling bij Surfdiensten maar is zo te zien (nog?) niet via Surfspot beschikbaar voor studenten en medewerkers. Hoe dan ook een aanrader en wellicht draait straks toch versie 9 op mijn pc.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Ik heb al tijden snagit 8, ik wil ook niet steeds betalen voor de nieuwe versie maar ben heel blij met het programma.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top