De dag voor de OCN 2008

Laat de relatieve rust op dit weblog je niet in de luren leggen … ik ben er nog steeds.

Het nadeel van een Vakblog is dat je niet heel veel te melden hebt als je even niet heel erg veel met je vak bezig bent en dat was de afgelopen periode het geval (en zal ook nog eventjes blijven). Het bouwvak was namelijk nu wel handig geweest aangezien ik bezig ben met klussen in een recent gekocht huis en de verhuizing eind volgende week gaat plaatsvinden.

Tussen het verven en behang verwijderen door is er nog wel tijd om naar de Online Conferentie van dit jaar te gaan. Net als 2 jaar geleden weer in de RAI en zoals elke keer weer een mooi moment om collega’s, vakbroeders en -zusters, leveranciers en informatie-minnend Nederland te (horen) spreken. Live bloggen is niet echt mijn ding dus ergens morgenavond zal ik nog wel een korte impressie plaatsen hier over wat ik zelf aan de eerste dag van de OCN2008 heb overgehouden. Ik ben in elk geval van plan de Hollywood Librarian te gaan bekijken, waarschijnlijk tijdens de plenaire opening, rustig te gaan dwalen langs de stands met leveranciers en in de middag de track van de Bibliotheek 2.0 is happeNing! te gaan volgen.

Komen jullie ook?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Ik zal er niet bij zijn, maar uiteraard lees ik je enerverende verslag morgenavond. Zoek je ook een leuke pen voor me uit of een ander hebbedingetje? Gewoon uit collegialiteit ;)

    Reply

  2. Maar Raymond, ook bouwvak is een vak, en ik weet zeker dat jouw lezerskring nieuwsgierig is naar je verrichtingen in je nieuwe huis. Ik zou op zijn minst een BouwCam installeren!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top