ISBN databank nu ook (eindelijk) openbaar

Het moet ergens in 1996 geweest zijn, toen ik nog bij de mediatheek Techniek werkte bij wat toen nog de Hogeschool Enschede heette, dat we een gigantische pak papier binnenkregen via de post. Dat waren uitdraaien van het ISBN bestand van het Centraal Boekhuis en die gebruikten we soms om beschrijvingen en IBL aanvragen te controleren op het juiste ISBN nummer. Ook in 1996 was dit al hopeloos verouderd (internet bestond ook toen al) maar er was geen enkele manier om het digitaal te raadplegen.

Zappen we nu 12 jaar vooruit en lees ik dan eindelijk dat het Centraal Boekhuis zijn ISBN databank heeft opengegooid via ISBN.nl. Hoewel ik nu weinig niet meer catalogiseer of IBL aanvragen doe, is en blijft het een goede manier om te kijken welke titels leverbaar en beschikbaar zijn in het Nederlands. Rechtstreeks te doorzoeken HIER.

isbnzoeken

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top