20 redenen waarom 2009 het jaar van het ebook wordt

Ik heb mijn eigen goede voornemens niet op dit weblog geschreven aangezien ze vooral te maken hebben met minder tijd te besteden aan die pc en meer aan mijn kid(s), maar dat weerhield Project Gutenberg (u kent ze wel van die vrij beschikbare digitale boeken) er niet van om twintig redenen te benoemen waarom dit jaar dan toch eindelijk de doorbraak van de ebooks zou moeten gaan worden.

Mijn eerste gedachte is gelijk dat als je 20 redenen opsomt, dat al genoeg zegt. Je zou er volgens mij maar eentje nodig moeten hebben maar enfin, lees het vooral zelf even door en voel je vrij om comments achter te laten hier waarom het allemaal waar / bespottelijk is.

Ik weet wel dat 1 van de redenen die er tussen staat, nl. dat het aanbod gratis ebooks inmiddels erg groot is, voor mij wel een reden is om meer ebooks te lezen dan voorheen. Pierre verwees in een postje laatst naar de site van Pirate’s Dilemma waar een interessant boek (eventueel) gratis te downloaden is. Binnen luttele seconden stond dit klaar op mijn iLiad om gelezen te worden en dit gemak is zeker iets wat me aanspreekt.

Mijn enige zorg is nog of deze ebookreader morgenochtend bestand is tegen de strenge vorsttemperatuur in mijn rugzak.  Bestaat de iLiad verwarmer al als accessoire?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Ik zit te wachten op de ebookreader die aan mijn wensen voldoet en die bestaat nog niet. Nu hoop ik inderdaad dat 2009 het jaar van de ebook wordt zodat ik er eindelijk eentje aan kan schaffen en de berg ebooks die ik heb liggen op een aangename wijze kan lezen.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top