WebFeat en SURFfederatie nu ook samen een blijvertje

Het is na 4 weken blogstilte even wat nieuwtjes inhalen en daar begin ik vandaag dan mee. Ik heb de paar duizend ongelezen feedberichten maar allemaal gemarkeerd als gelezen want daar kom ik echt niet meer doorheen. Enkele nieuwtjes vielen wel op en 1 ervan kwam zowel via de Ebsco nieuwsbrief als van de site van de SURFfederatie.

Sinds 13 januari is WebFeat technisch aangesloten op de SURFfederatie. Het is nu voor leden van de SURFfederatie mogelijk om toegang te krijgen tot de handige zoekmachine van WebFeat. WebFeat is de eerste federatieve zoekmachine die op de markt werd gebracht. Met WebFeat doorzoeken gebruikers een onbeperkt aantal databanken tegelijkertijd. Met één zoekactie worden alle elektronische bronnen in de bibliotheek geraadpleegd en wordt de gewenste informatie snel en eenvoudig gevonden.

Dat is vooral fijn voor ons op Windesheim aangezien wij de SURFfederatie gebruiken voor de (thuis)toegang tot onze federatieve zoekmachine en het nu in elk geval niet zo zal zijn dat de stekker uit die combinatie gaat. Hoop ik ;)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2020 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top