Hotmail ook aan de POP3

Webbased mail heeft veel voordelen maar ik wil het toch graag (ook) met een mailprogramma op mijn eigen pc kunnen lezen. Geen probleem voor Gmail, waar dat vanaf dag 1 al kon, maar voor zowel mijn Yahoo mail account als Hotmail was dat niet mogelijk. Een Hotmail account kun je nog wel mbt Outlook of Windows Live Mail lezen maar niet met Thunderbird of welke andere mailapplicatie dan ook.

Dat is nu in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland, veranderd sinds 12 maart en jawel, nu is mijn Hotmail, 15 jaar nadat ik mijn account aanmaakte waarempel te lezen in een mailprogramma :)

Hoe?

Gewoon instellen als volgt:

POP server: pop3.live.com (Port 995)
POP SSL required? Yes
User name: Your Windows Live ID, for example yourname@hotmail.com
Password: The password you usually use to sign in to Hotmail or Windows Live
SMTP server: smtp.live.com (Port 587) Use TLS Encryption
Authentication required? Yes (this matches your POP username and password)

En dat ziet er zo uit in Outlook’s advanced settings

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top