SHB benchmark 2008

Ook al heb ik het zelf druk genoeg met het ShareNet project, de rest van de wereld gaat natuurlijk gewoon door. Zo staat de 7e editie van de SHB Benchmark inmiddels in de startblokken klaar om met het hoogste deelnemersaantal ooit, een groot aantal kwantitatieve gegevens te inventariseren, te analyseren en te vergelijken van hogeschoolbibliotheken.

Ging dat de eerste 5 edities nog met papieren instructies en formulieren, sinds de 2007 benchmark maken we gebruik van een (pb)wiki om de gegevens in te laten vullen.

Dit beviel uitstekend maar voor de nieuwe 2008 editie kon/moest de versie 2.0 van pbwiki gebruikt worden en dat was gelijk een goede aanleiding om de layout op maat te maken voor het SHB en de oude pagina’s/formulieren te verhuizen naar een aparte folder in de wiki. Pbwiki blijft een aanrader voor een gratis en zeer functionele wiki wat mij betreft.

Het resultaat?

Vergelijk de 2007 wiki maar met de 2008 versie.

shbbenchmarkwiki2007

shbbenchmarkwiki2008

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

 1. hard gewerkt gisterenavond en blijkbaar toch weer enthousiast geworden voor PBwiki ;). De verplichte overstap naar versie 2 viel uiteindelijk mee?
  Ziet er goed uit Raymond!

  Reply

 2. Nadeel blijft, in mijn geval, dat alle gebruikers nu verplicht een account moeten hebben ipv een algemeen wachtwoord te kunnen gebruiken. Ik moet echter toegeven dat er een paar handige features bij zijn gekomen in versie 2 :)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2020 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top