TeamSites in ShareNet

Als onderdeel van ShareNet zijn nu ook de TeamSites live gegaan en beschikbaar voor alle Windesheimers. Ik denk dat dit het boeiendste onderdeel is van ShareNet aangezien de slogan ‘Samen makkelijker werken’  mijns inziens grotendeels vertegenwoordigd wordt door de TeamSites. Doordat tientallen (honderden?) Windesheimers echter al bekend zijn met Surfgroepen en daar al in werken, is het wel interessant om de komende periode te zien of het gebruik van Surfgroepen gaat afnemen of dat men TeamSites niet als alternatief hiervoor ziet.

ShareNet TeamSites hebben wat beperktere mogelijkheden dan Surfgroepen op dit moment hoewel dit vooral een keuze is om het wat toegankelijker te maken. Met de tientallen standaard menu’s waarmee je een Surfgroep kunt instellen, is dat ook geen vreemde keuze want een Surfgroep volledig op maat maken voor je eigen gebruik is bepaald geen sinecure.

mydepartmentteamsite_s

Zelf heb ik meerdere Surfgroepen maar heb er natuurlijk wel voor gekozen om de plek voor samenwerken voor de beheerders van de MyDepartment onderdelen, in een TeamSite te maken. Ik moet zeggen dat met alle overgebleven Sharepoint menu’s het er nog niet echt heel eenvoudig op geworden is maar met mijn ervaring op Surfgroepen achter de hand, was het niet moeilijk om navigatie, nieuwe lijsten en wat geknutsel aan de layout voor elkaar te krijgen in een TeamSite. Ik vermoed dat de workshops TeamSites die georganiseerd (gaan) worden de komende jaren zonder problemen gevuld gaan worden want net als geheel ShareNet, zitten ook TeamSites vol met goed verstopte mogelijkheden.

Het is net zoeken naar paaseieren eigenlijk.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top